3ο Σεμινάριο Χορωδιακής Μουσικής: Φωνητική Τεχνική και Διεύθυνση Χορωδίας

Αφίσα Α3 (2)

Απόηχος:  ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 3ου  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών είχε τη χαρά να υποδεχτεί στις αίθουσες του Ελληνικού Ωδείου στο Μαρούσι  (Λεωφόρος Κηφισίας 148 & Πεντέλης 2) τους Καθηγητές Μουσικής δημοσίων σχολείων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, Διευθυντές Χορωδιών & νέους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν το 3ο Σεμινάριο της Στέγης  με θέμα «Φωνητική Τεχνική και Διεύθυνση Χορωδίας», με Εισηγητές τους  Μίλτο Λογιάδη και τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου.

Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου ο Πρόεδρος της Στέγης Θωμάς Λουζιώτης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους Εισηγητές αλλά και τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου, ευχαριστώντας για την φιλοξενία το Ελληνικό Ωδείο και τον Διευθυντή του Ανδρέα Παρασκευόπουλο, κάνοντας παράλληλα μία εισαγωγή στο θέμα του Σεμιναρίου, αφού τόνισε την ανάγκη επιμόρφωσης των Διευθυντών Χορωδίας, για να υπάρξει ουσιαστική ποιοτική άνοδος των Ελληνικών Χορωδιών.

Η πρώτη μέρα του Σεμιναρίου ξεκίνησε με αναφορά γύρω από την Κινησιολογία & τις Τεχνικές  Διεύθυνσης Χορωδίας, καθώς και τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας του Μαέστρου με τους Χορωδούς,  από τον καταξιωμένο Αρχιμουσικό και Διευθυντή Χορωδιών και Ορχηστρών Μίλτο Λογιάδη, όπου μάγεψε με τη γλαφυρότητα, τις γνώσεις και την πλαστικότητα των κινήσεών του, όλους τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια διεξήχθη γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας και αυτό έδειξε το πόσο ανάγκη είχαν οι συμμετέχοντες τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους γύρω από το βασικό θέμα του Σεμιναρίου που ήταν η Διεύθυνση Χορωδίας.

Η δεύτερη μέρα του Σεμιναρίου ξεκίνησε με την έγκριτη Σολίστ Χριστίνα Γιαννακοπούλου αναπτύσσοντας το θέμα Φωνητική Τεχνική με ιδιαίτερη αναφορά στην ανατομία της φωνής,  στο ρόλο του διαφράγματος καθώς και στην Προφορά ξενόγλωσσων έργων και άλλα ζητήματα που αφορούν το ζέσταμα των φωνών και τη φωνητική προετοιμασία της Χορωδίας. Το Σεμινάριο συνέχισε το απόγευμα και την τρίτη ημέρα κλείνοντας τις εργασίες του με την πρόβα των προς διεύθυνση έργων με την υποδειγματική διδασκαλία του Εισηγητή Μίλτου Λογιάδη και τη Χορωδία Ambitus του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης – Μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και την βιωματική εξάσκηση των ενεργά συμμετεχόντων, που είχαν πρωτεύοντα ρόλο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέα στοιχεία και δρόμους πάνω στο θέμα της Διεύθυνσης της Χορωδίας.

Την ευθύνη διδασκαλίας – διεύθυνσης της Χορωδίας Ambitus  είχε  η Μαέστρος Κατερίνα Βασιλικού (Αντιπρόεδρος της Στέγης), στο Πιάνο συνόδευε ο συνθέτης Θάνος Μαργέτης. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμηθήκαν  Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Κλείνοντας η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, οι Συμμετέχοντες καθώς και οι Εισηγητές του Σεμιναρίου ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2017, αφού φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η ανάγκη όλων των συμμετεχόντων να εμπλουτίσουν τις γνώσεις  και τις εμπειρίες τους και σε άλλα παρεμφερή αντικείμενα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την Αιγίδα του, το Ελληνικό Ωδείο και το προσωπικό του για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία του Σεμιναρίου στις αίθουσες του Ωδείου, την ΕΕΜΑΠΕ και την πρόεδρό της Μαρία Αργυρίου για την υποστήριξη και την εν γένει βοήθεια, τους Εισηγητές, τον Πιανίστα, τη Χορωδία Ambitus και τη Μαέστρο της. Επίσης τον Χορηγό SCHOLART Α.Ε. – Εμπόριο Ειδών Χαρτοπωλείου  και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του Σεμιναρίου.

Την ευθύνη διοργάνωσης  του άψογου Σεμιναρίου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών  όπως οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ανέφεραν, είχαν οι : Θωμάς Λουζιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. της Στέγης – Δ/ντής Χορωδιών, Νίκος Καριώτης Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας και Επιμόρφωσης – Συνθέτης – Δ/ντής Χορωδιών, Γιώργος Γεωργόπουλος Γενικός Γραμματέας – Μουσικός – Επικοινωνιολόγος.

 

Φωτογραφίες

Photo 1

Photo 1 : Η Σολίστ Χριστίνα  Γιαννακοπούλου

photo 6

Photo 6 : Ο Μαέστρος, Αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης

photo 7

Photo 7 : Στο πιάνο ο Μίλτος Λογιάδης με τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου

photo 9

Photo 9 : Από αριστερά ο Γενικός Γραμματέας της Στέγης Γιώργος Α. Γεωργόπουλος, ο Μαέστρος και Αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης, η Αντιπρόεδρος της Στέγης και Μαέστρος της Χορωδίας ΄΄Ambitus΄΄ του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης Κατερίνα Βασιλικιού και ο Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών & Διευθυντής Χορωδιών Θωμάς Λουζιώτης.

photo 10

Photo 10: Η Χορωδία  ΄΄Ambitus΄΄ του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης πλαισιωμένη από τον Εισηγητή Μίλτο Λογιάδη, τη Μαέστρο της Χορωδίας Κατερίνα Βασιλικού &  Μέλη του Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

photo 13

Photo 13 : Από αριστερά ο Μαέστρος και Αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης, η Αντιπρόεδρος της Στέγης και Μαέστρος της Χορωδίας ΄΄Ambitus΄΄ του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης Κατερίνα Βασιλικού, ο Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών Θωμάς Λουζιώτης, η Σολίστ Χριστίνα Γιαννακοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της Στέγης Γιώργος Α. Γεωργόπουλος.

photo 12 photo 8 photo 11 photo 5 photo 4 photo 2 photo 3 IMGP0056 IMGP0035 IMGP0002 IMGP0057

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α3 ΜΕΣΑ (3)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α3 ΕΞΩ (3)

Νέα

Εισηγητές

margetisΜίλτος Λογιάδης

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frei, Hermann Michael, στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία .

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, ενώ παράλληλα, ανέλαβε τη διεύθυνση της Χορωδίας των Μαδριγαλιστών καθώς και τη διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας της καθολικής κοινότητας του πανεπιστημίου (KHG). Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος για δύο χρόνια στην όπερα του Ulm.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων ελλήνων και ξένων συνθετών όπως την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση της όπερας του Claude Debussy Πελλέας και Μελισσάνθη, τη Θάλασσα του Νίκου Σκαλκώτα, το συμφωνικό έργο Οι Πλανήτες του Gustav Holst, τη Συμφωνία Turangalila του Olivier Messiaen,τα Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, Atmosphères και Lontano του Gyorgy Ligeti, αφιέρωμα με έργα του Witold Lutoslawski, την όπερα Θαϊς του Jules Massenet  καθώς και πολλά άλλα σημαντικά έργα του εικοστού αιώνα. Η δισκογραφία του συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Ιάνη Ξενάκη, Γιάννη Χρήστου, Πέτρου Πετρίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Astor Piazzolla, Mάνου Xατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού και άλλων ελλήνων και ξένων συνθετών.

Εκτός από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχει διευθύνει επίσης την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Ορχήστρα της Όπερας της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα κ.ά.

Ηχογράφησε για λογαριασμό του Αθήνα 2004 το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάσθηκαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα.

Είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα Διεύθυνσης Ορχήστρας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΠΡΑΝΟ

christina photo

Η Χριστίνα  Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Καλαµάτα.  Σπούδασε µονωδία στο Ωδείο «ATHENAEUM»  απ’ όπου αποφοίτησε από την τάξη του κ. Κ.Πασχάλη µε Άριστα  παµψηφεί και Α’ Βραβείο. Είναι απόφοιτος του «Εργαστηρίου Υποκριτικής  Τέχνης  για το Θέατρο και την Όπερα»  του κ.Σπ. Ευαγγελάτου. Επίσης  είναι Πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών.Το 1994 κέρδισε την υποτροφία YAMAHA, και την επόµενη χρονιά, το 1995 κέρδισε  την Ά Διάκριση στο  LIED-ORATORIUM  λαµβάνοντας µέρος στο διεθνή διαγωνισµό  τραγουδιού  «ΜΑRIA CALLAS – GRAND PRIX». Την ίδια χρονιά  έως το 1998  και µε υποτροφία του Συλλόγου “Φίλων της Μουσικής Καλαµάτας” σπούδασε  LIED-ORATORIUM στην Ακαδηµία  Μουσικής και Εφaρµοσµένων Τεχνών της Βιέννης κοντά  στους Κurt Equiluz και Margarita Lilova  παίρνοντας δίπλωμα µε Άριστα Παµψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια κλασικού τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό µε τους Λίποβτσεκ, Βενούτι, Ρέινολντς, Ντιµιτρόβα, καθώς και µε τον διεθνούς φήµης µαέστρο  Χέλµουτ Ρίλλινγκ, ως υπότροφος της Διεθνούς  Ακαδηµίας  Μπαχ.  Έχει συνεργαστεί µε την Συµφωνική Ορχήστρα της  ΕΡΤ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την ΚΟΑ, την Καµεράτα, την Ορχήστρα των Χρωµάτων,   το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και µε την Όπερα Δωµατίου Αθηνών. Το 2000 έκανε την εµφάνισή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή..

Πολλές και οι εµφανίσεις της στο εξωτερικό όπως Κολοµβία, Βενεζουέλα, Ισπανία, Ιταλία , Γερµανία , Αυστρία, ερµηνεύοντας έργα των Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wolf, Berg, Britten κ.ά.

Διδάσκει µονωδία στο Δηµοτικό Ωδείο  Καλαµάτας, στο ωδείο “ATHENAEUM” και στο ωδείο Kodaly.   Από το 2011  έως το 2014 δίδαξε στο στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Χορωδία

ambitus2

Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης

ambitus: η έκταση των φωνών, η τάξη των ήχων

Η Χορωδία “Ambitus” υφίσταται από το 2002 και είναι ιδρυτικό μέλος τής Στέγης Ελληνικών Χορωδιών. Αποτελείται από απόφοιτους τού Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μουσικούς – ερασιτέχνες και μη – καθώς και άλλους λάτρεις τού χορωδιακού τραγουδιού. Αποτελούμενη από μεικτό, ανδρικό και γυναικείο σύνολο, έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, πρώτα βραβεία και grand-prix, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει ερμηνεύσει συνθέσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα τού κλασικού, ελληνικού και ξένου, παλαιού και σύγχρονου χορωδιακού τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τούς σπουδαιότερους μουσικούς φορείς τής χώρας και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους.

Μέλη Χορωδίας

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΩΝΗ
Αλεξοπούλου Χριστίνα S
Αναργύρου Αγγελική A
Αρχοντάκη Νατάσα A
Γάσπαρη Κλαίρη S
Γιώτης Σέργιος B
Γρηγοριάδη Κατερίνα A
Δενδρή Χρυσάνθη S
Δημουλής Σπύρος B
Ζέρβα Αλεξάνδρα Κλαίρ A
Καλαντζής Γιάννης T
Καριώτης Τάκης B
Κοκκίνης Γιώργος B
Κόλλια Δήμητρα S
Κονταξάκη Μαρία S
Κοτσιφάκος Ευάγγελος B
Λέσση Στέλλα A
Λόη Βάσια S
Λουκαδούνου Σόφη S
Μαυράκη Μαργαρίτα A
Μοσχοπούλου Νάνσυ S
Μπανταλάκη Ειρήνη A
Μπουζεγρέγος Βασίλης B
Νάκης Γιώργος T
Παπακωνσταντίνου Γιάννης T
Πασχάλη Νάγια S
Πλατανιάς Μιχάλης T
Σέλα Χρήστος T
Φραγκογιάννη Άννα A
Χανός Μιχάλης B

 

Πιανίστας

logiadisΘάνος Μαργέτης

Ο πιανίστας και συνθέτης Θάνος Μαργέτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης) και της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου (δίπλωμα Master στη σύνθεση), όπου σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Μοντέρνα Πινακοθήκη του Μονάχου, στο 7ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της A*Devantgarde, στο πανεπιστήμιο του Cincinnati, στη ραδιοφωνία της Κολωνίας, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Μεγάρου Αθηνών και σε άλλους συναυλιακούς χώρους.

Ως πιανίστας έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου, έχει συμπράξει με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Octopus στο Μόναχο υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού και συνθέτιδος Κωνσταντίας Γουρζή της οποίας υπήρξε βοηθός, με το σύνολο κρουστών Τύπανα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου σολίστα Δημήτρη Δεσύλλα, καθώς επίσης με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες που οργάνωσε ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.) για την προώθηση του έργου νέων ελλήνων συνθετών, ενώ έχει συνοδεύσει, σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αλλού, γνωστούς λυρικούς τραγουδιστές όπως την πρωταγωνίστρια της Eθνικής Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα.

Από το 2005 έως το 2013 εργάστηκε ως πιανίστας και μουσικός εκγυμναστής της Χορωδίας της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση των κ. Αντώνη Κοντογεωργίου και Δημήτρη Μπουζάνη. Από το 2008 συνοδεύει την τάξη μονωδίας της εφόρου των τάξεων μονωδίας του Ωδείου Αθηνών κ. Ιουλίας Τρούσσα και από το 2012 συνεργάζεται τακτικά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

 

Ελληνικό Ωδείο

ell-od

Το Ελληνικό Ωδείο με έτος ίδρυσης το 1919 είναι ένα από τα παλαιότερα και αξιολογότερα  μουσικά ιδρύματα της Ελλάδας και με πάνω από τριάντα παραρτήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία θεωρείται σήμερα και ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά εκπαιδευτήρια στις χώρες αυτές.

Πολλοί από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς ( συνθέτες – σολίστ ) σπούδασαν, ξεκίνησαν την καριέρα τους και αποφοίτησαν από το Ελληνικό Ωδείο, όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, η Αγνή Μπάλτσα, η Δάφνη Ευαγγελάτου, ο Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Δημήτρης Τερζάκης, ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, ο Αργύρης Κουνάδης, η Νάνα Μούσχουρη, ο Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του  Ελληνικού  Ωδείου  έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές όλων των ηλικιών, επιπέδων, δυνατοτήτων, πολιτιστικών υποβάθρων και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων, με πρωταρχικό στόχο να επιτρέψει στους μαθητές να αναπτύξουν τις γνώσεις , τις δεξιότητες και την εμπειρία που είναι ουσιαστικής σημασίας για μια επιτυχημένη καριέρα στη μουσική. Οι σπουδαστές  μας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και στοχεύουν σε μια επιτυχημένη καριέρα στο μουσικό στερέωμα.

Οι τομείς σπουδών καλύπτουν το ευρύ πεδίο της μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνοντας όλα τα είδη: από την κλασική μουσική, την τζαζ, την ελαφρά, τη λαϊκή, τη βυζαντινή, την παραδοσιακή, μέχρι και τη δημιουργία μουσικής για τον κινηματογράφο, χορό και θέατρο.

Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος απαρτίζεται  από έμπειρους καθηγητές και εξαίρετους μουσικούς, ενισχύεται δε με τη μετάκληση διαπρεπών καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη διεξαγωγή σεμιναρίων  και συναυλιών.

 

Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Αμαρουσίου

Κηφισίας 148 & Πεντέλης 2, 151 26 Μαρούσι

τηλ. 210 6140 030 – 210 3823 300

φαξ 210 3834 485

www.hcma.gr

 

Χορηγός

LOGO-SCHOLART

SCHOLART A.E.

Εμπόριο Ειδών Χαρτοπωλείου

Τσαμαδού 25, 16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

Τηλ. +30 210 9764 772

Fax + 30 210 9764 774

email info@scholart.gr url www.scholart.gr


 

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, πιστή στις καταστατικές της αρχές, με μέλημά της την έμπρακτη βοήθεια στις Ελληνικές χορωδίες και στους νέους μουσικούς αλλά και στους μαέστρους  που ασχολούνται με την Ελληνική χορωδία, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου & 2ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου στον Βόλο το 2007 και στη Θεσσαλονίκη το 2008 αντίστοιχα, προχωρά στη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ωδείο.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί  στην Αθήνα από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016  έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016  και θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες του Ελληνικού Ωδείου στο Μαρούσι  (Λεωφόρος Κηφισίας & Πεντέλης 2).

Εισηγητές του Σεμιναρίου είναι ο Μίλτος Λογιάδης διακεκριμένος Αρχιμουσικός, Διευθυντής Ορχήστρας και Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Καταξιωμένη Σολίστ,  Καθηγήτρια Μονωδίας με πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Το Θέμα του Σεμιναρίου είναι :    

Φωνητική Τεχνική και Διεύθυνση Χορωδίας

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει επίσης υποδειγματική διδασκαλία και συναυλία.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Διπλώματα Συμμετοχής.

 

Ποσό συμμετοχής

  • Το ποσό για ενεργό συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι 60 Eυρώ.
  • Ειδική τιμή για ενεργό συμμετοχή σπουδαστών Ωδείων και φοιτητών 40 Ευρώ με την επίδειξη της σπουδαστικής, φοιτητικής ταυτότητας.
  • Για Ακροατές του Σεμιναρίου 35 Ευρώ.

 

Στα παραπάνω ποσά συμμετοχής περιλαμβάνονται :

  • Το υλικό του Σεμιναρίου (folder, μπλοκ, στυλό, κείμενα των εισηγήσεων, παρτιτούρες, φυλλάδια, καθώς και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου)
  • Τα coffee breaks στα διαλείμματα των εργασιών του Σεμιναρίου

 

Στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνεται η διαμονή και η διατροφή.

Παρακαλείσθε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας,  καθώς και τον αριθμό των ατόμων από τον φορέα σας που θα συμμετέχουν στο Σεμινάριο και τα πλήρη στοιχεία του κάθε συμμετέχοντος.  

 

Λήξη υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με πρόσθετη προτεραιότητα στους ενεργά συμμετέχοντες. Οι παρτιτούρες των έργων του σεμιναρίου θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους μετά την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής τους και την πληρωμή της προκαταβολής.

 

Ποσό προκαταβολής για κάθε συμμετέχοντα: 20 Ευρώ.

 

Η πληρωμή της προκαταβολής για το ποσό συμμετοχής στο Σεμινάριο γίνεται  μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό   5084-061286-290 (IBAN GR1701720840005084061286290).

Δικαιούχος είναι ο κ. Δημητρόπουλος Αλέξανδρος Σπυρίδων (ταμίας της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών).

Η Αποπληρωμή του ποσού συμμετοχής θα γίνεται στην Γραμματεία κατά την έναρξη του Σεμιναρίου.

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΚΡΟΑΤΩΝ 3ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 2016 (αρχείο doc)

Ο κάθε ενδιαφερόμενος παρακαλείται να συμπληρώσει την Δήλωση Συμμετοχής Ακροατών και να την στείλει στην Στέγη Ελληνικών Χορωδιών με φαξ στο 210-6196801 ή με e-mail στην διεύθυνση seminar@stegi-chorus.gr .

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Στέγη Ελληνικών Χορωδιών : website : www.stegi-chorus.gr,

email: seminar@stegi-chorus.gr,

210-6375420, 6981-386802, 6936-773337, 6945-159679

Ελληνικό Ωδείο : website : http://www.hcma.gr, email: eo@conservatory.gr    Λεωφόρος Κηφισίας & Πεντέλης 2 Μαρούσι, 210-6140030

 

Υπεύθυνοι Οργάνωσης Σεμιναρίου Στέγης Ελληνικών Χορωδιών :

Νίκος Καριώτης, Θωμάς Λουζιώτης, Γιώργος Γεωργόπουλος

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *