Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Διδακτική Προσέγγιση Φωνητικών Συνόλων σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στην Κοινότητα για Μαέστρους και Χορωδούς

5 Οκτωβρίου - 6 Οκτωβρίου

Εργαστηριακές Εφαρμογές & Πρακτική Άσκηση
Διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού
Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Χώρος Διεξαγωγής: Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
Θεμιστοκλή Σοφούλη 2, Νέα Σμύρνη 171 22
ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ Μαρία Αργυρίου
Ευγενική υποστήριξη διημερίδας: Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
Εκδήλωση ενδιαφέροντος: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdW4DXH…/viewform
Ένα σημαντικό διήμερο σεμινάριο, πολύτιμο για κάθε μαέστρο και χορωδό που δεν πρέπει να χάσετε για την ανάγνωση, τη συστηματική μεθοδολογία της μελέτης και τη διαχείριση του ρεπερτοριακού υλικού για χορωδίες!
Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας για μια ανοικτή και προσβάσιμη γνώση, η συγκεκριμένη διημερίδα απευθύνεται σε Μαέστρους, Χορωδούς και Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ενίσχυση της κατάρτισης ενηλίκων με βάση τη διδακτική στόχων και την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων για τη Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων στο πλαίσιο της Κοινότητας και στου Σχολείου και τη συμμετοχή σε Φωνητικά Σύνολα, παρουσιάζεται μέσα από ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, διαδραστικές παρουσιάσεις και εργαστήρια με performance των συμμετεχόντων/-ουσών.
Οι δράσεις της διημερίδας έχουν πρακτικό χαρακτήρα καθώς προτάσσεται κυρίως η εφαρμογή και η εξάσκηση στον τομέα της μουσικής προετοιμασίας διδασκαλίας ενός χορωδιακού έργου, η δημιουργική διδασκαλία στοιχείων θεωρίας και η ορθή καθοδήγηση των χορωδών στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης ενός φωνητικού συνόλου. Σκοπός τής προγραμματισμένης δράσης είναι να προσφέρει στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες την εμπειρία μιας καθοδηγούμενης μελέτης αλλά και την εξερεύνηση της διαδρομής της προετοιμασίας ρεπερτορίου και θεωρίας για διδασκαλία σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και στην κοινότητα. Οι επιμορφούμενοι/-ες θα είναι σε θέση να εξοικειωθούν με: Τεχνικές φωνητικής προετοιμασίας και ενίσχυσης ομαδικότητας, διαδραστικές και δημιουργικές προσεγγίσεις διδασκαλίας θεωρίας στο πλαίσιο των φωνητικών συνόλων, προετοιμασία και καθοδήγηση χορωδών, ενίσχυση επικοινωνίας μεταξύ μαέστρου και φωνητικού συνόλου, προετοιμασία και διδασκαλία ρεπερτορίου, πρακτικές εφαρμογές γνώσεων πάνω σε φωνητικό σύνολο.
Η διημερίδα (ώρες συμμετοχής: 11) περιλαμβάνει μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων με συζήτηση και συμμετοχή τού κοινού, καθώς και χορωδιακό εργαστήριο με τη συμμετοχή της Νεανικής Χορωδίας Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.
Γενική είσοδος: 50€ – Για φοιτητές: 40€ (-20%)
Υλικό & Διαπίστευση συμμετοχής από Α.Ε.Ι.
Στο πιάνο η Ελισάβετ Ανδρονίκου!

Λεπτομέρειες

Αρχή:
5 Οκτωβρίου
Τέλος:
6 Οκτωβρίου
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μικρό Θεατράκι Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης , Βυζαντίου 56, Ν.Σμύρνη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *