Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας

22 Ιουλίου 2023 @ 21:00

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιόνης πραγματοποιείται το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου και διαρκεί έως τις αρχές Αυγούστου. Ξεκίνησε από το 1992 με τη μορφή χορωδιακών συναντήσεων και από το 2007 ως Διεθνές Φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιόνης είναι πολυθεματικό με κυρίαρχο είδος τη χορωδιακή και τη λόγια μουσική. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν κορυφαία χορωδιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες και διεθνούς φήμης σολίστ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται η θρησκευτική, η παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο τραγούδι, η jazz, η μοντέρνα μουσική και το έντεχνο τραγούδι, οι παραδοσιακοί χοροί και το θέατρο. Πολλές φορές πραγματοποιούνται και εκθέσεις ζωγραφικής και από το 2007 μεγάλη έκθεση προϊόντων και επιχειρήσεων της Ερμιονίδας. Στο φεστιβάλ προβάλλεται και η ντόπια καλλιτεχνική δημιουργία με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών συνόλων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών.

Κύριος διοργανωτής είναι ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας. Οικονομική στήριξη έχουν προσφέρει κατά καιρούς το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ΟΠΑΠ, το Ίδρυμα Νιάρχου και πολλοί άλλοι επιφανείς οικονομικοί παράγοντες. Σημαντικό επίσης είναι ότι, η μεγάλη αυτή διοργάνωση αποτελεί ιδιωτική παραγωγή και στηρίζεται στην προσφορά και τον εθελοντισμό.

Από το 2011 το Διεθνές Φεστιβάλ έχει πάρει τη μορφή του φεστιβάλ Ερμιονίδας, εμπλουτισμένο με περισσότερες εκδηλώσεις, καλύπτοντας και χωροταξικά τις πολιτιστικές δραστηριότητες του ενιαίου, πλέον Δήμου Ερμιονίδας.

Details

Date:
22 Ιουλίου 2023
Time:
21:00
Event Categories:
,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *