«Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα στην Τρίπολη, στην καρδιά της Πελοποννήσου», ήταν το κεντρικό σύνθημα του Δήμου Τρίπολης για το φετινό εορτασμό, με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων που είναι συνυφασμένα με τη θρησκευτική διαδρομή από τις ακολουθίες του Νυμφίου στην κορύφωση του Θείου Δράματος και την Ανάσταση. Στο όχημα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης, η Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης πρωτοστάτησε φέροντας στους ώμους της το βάρος σημαντικών δράσεων. Συγκεκριμένα:
Τη Μεγάλη Δευτέρα στο ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ο θεατής είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει από την «Ανατολή στη Δύση υμνώντας τον Κύριο», μέσα από μια συναυλία-παράσταση, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια, ενορχήστρωση και διεύθυνση του μαέστρου κ. Θεόδωρου Λεμπέση, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής του «μουσικού αφηγήματος». Την έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα και ανύψωση των συναισθημάτων όλων μας προκάλεσε η συναρμογή των ήχων από το Βυζάντιο ως τη δυτική ευρωπαϊκή εκκλησιαστική και την κοσμική μουσική. Συντελεστές της εκδήλωσης και συνταξιδιώτες στη σκηνή του θεάτρου βρεθήκαμε ο Βυζαντινός χορός του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, η Μικτή Χορωδία του Ορφέα, η παιδική χορωδία του Ορφέα, το συμφωνικό ορχηστρικό σχήμα δωματίου του μαέστρου, ενώ την ατμόσφαιρα πλημύρισαν με συναισθήματα οι απαγγελίες της ηθοποιού Παναγιώτας Βλαντή.
Την Μεγάλη Τρίτη η Μικτή Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης, απέδωσε το Τροπάριο της Κασσιανής σε μέλος Θεμιστοκλή Πολυκράτη και σε προσαρμογή για μικτή χορωδία του Διονυσίου Μαργέτη Θεοδωράτου, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Χριστίνας Αθανασοπούλου. Ο μαέστρος του Ορφέα κος Βασίλης Τζαβάρας, δίδαξε το τροπάριο στους χορωδούς του Ορφέα αμέσως με την ίδρυσή του το 1979, στη συνέχεια το 1980 αποδόθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ενώ το 1990 βιντεοσκοπήθηκε από την κρατική τηλεόραση της ΕΤ 1, όπου έκτοτε προβάλλεται πανελληνίως. Η σπορά του αυτή ως του καλού σπορέα, του έχει μείνει στα χορωδιακά κύτταρα των μελών του Ορφέα και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, πλημυρίζοντας συναισθήματα τους χορωδούς και τους πιστούς στις εκκλησίες της πόλης.
Την Μεγάλη Τετάρτη η Μικτή Χορωδία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ Αναστασίου Συμεωνίδη και τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας δωματίου, συμμετείχε στην παρουσίαση του δεύτερου μέρους από το Ορατόριο του Γερμανού συνθέτη Γκεοργκ Φρήντιχ Χαίντελ «Μεσσίας». Το έργο αναφέρεται στα Άγια Πάθη, μέσα από ψαλμούς και ύμνους. Τα σολιστικά μέρη του έργου ερμήνευσαν η υψίφωνος Νίκη Χαζιράκη, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς. Τη χορωδιακή διδασκαλία του τόσο απαιτητικού έργου κλασικού ρεπερτορίου, ανέλαβε η μαέστρος του Ορφέα κ Χριστίνα Αθανασοπούλου
Τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα όπως κάθε χρόνο το γυναικείο τμήμα συνόδευσε τους επιταφίους του Δεκάζειου Γηροκομείου και του Αγίου Γεωργίου (Άλσος), ενώ η Μικτή Χορωδία το βράδυ έψαλε τα Εγκώμια του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Λόγω καιρικών συνθηκών, η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της ενορίας με προορισμό την κεντρική πλατεία δεν έγινε.
Το ΔΣ του Ορφέα Τρίπολης, ευχαριστεί θερμά τις μαέστρους για την προετοιμασία των τμημάτων, του χορωδούς για την επίμονη και κουραστική προσπάθεια στην εκμάθηση έργων υψηλών απαιτήσεων, το Δήμο Τρίπολης και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Θ. Λεμπέση για την εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την τεχνογνωσία της χορωδίας, τους κ.κ. Θεόδωρο Τσάμη και Άρη Καμβύση, που αποτελούν την τεχνική ομάδα ήχου και φωτισμού του θεάτρου για την εξαιρετική συνεργασία και βοήθειά τους σε όλες τις παραγωγές που ανεβάζουμε στο χώρο αυτόν, καθώς και όλους του συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τις πιο πάνω δράσεις του ΟΡΦΕΑ.
Χριστός Ανέστη και το φως της Ανάστασης να καθοδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις όλων μας.